18. Gün Sultan Menüsü Patatesli Et Yahni

 18. Gün Sultan Menüsü Patatesli Et Yahni

 18. Gün Sultan Menüsü Patatesli Et Yahni

Malzemeler ;
 
- 500 Gr. Kuşbaşı Et
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet İri Soğan
- 2 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Havuç
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Toz Kırmızıbiber
- Tane Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı TUZO
 
Hazırlanışı ;
Etinizi kızgın yağda mühürledikten sonra, üzerine su ve tane karabiber ekleyerek düdüklü tencerede pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede küp küp doğradığınız soğanları karamelize olana kadar sıvı yağda kavurun, ardından salçalarınızı ekleyin. Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları da ekleyerek orta ateşte kavurun. Patates ve havuçlar pişmeye kaınken düdüklüde pişen etinizi suyuyla birlikte patates ve havuçlarınızın üzerine dökün. Toz kırmızıbiber ve istenen diğer baharatları ekleyin, TUZO ile tuzunu ayarlayın ve kapağını kapatıp kısık ateşte istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuzlayım da kokma "
Anlamı ; Bilip bilmeden konuşanlar, yüksekten atanlar, düşüncesinde aldananlar için küçümseme sözü olarak kullanılır.
 
Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi
Kız ; Cemre
Erkek ; Deniz
#patatesyemeği #patateslietyahni #etyahni #yahniyemeği #TUZO #TUZOTUZ #yemektarifleri
8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım