Sultan Menüsü 10.Gün Yemek Tarifi Güveçte Et Kavurma

Sultan Menüsü 10.Gün Yemek Tarifi Güveçte Et Kavurma

 SULTAN MENÜSÜ 10.GÜN YEMEK TARİFİ GÜVEÇTE ET KAVURMA


Malzemeler 

- 700 Gr. Dana Kuşbaşı
- Yağ ( Kuyruk Yağı, Tereyağı veya Zeytinyağı )
- 2-3 Adet Arpacık Soğan
- 1-2 Adet Sivri Biber
- 1 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Karabiber
- Kekik
- TUZO

Hazırlanışı ;

Etleri önce kızgın yağda mühürleyin, ardından üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlayın. Arpacık soğanları ve biberleri bir tavada kavurun. Düdüklüde haşladığınız etleri soğan ve biberin üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alın. Eti haşladığınız sudan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tadını tuzunu bulmak "

Anlamı ; Kıvamına gelmek , beklenen öçülere ulaşmak

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;

Kız; Aliye
Erkek; Arif

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım