Sultan Menüsü 16.Gün Yemek Tarifi Zeytinyağlı Barbunya

Sultan Menüsü 16.Gün Yemek Tarifi Zeytinyağlı Barbunya

 16. Gün Sultan Menüsü Zeytinyağlı Barbunya

 

Malzemeler ;

 

- Yarım Kg Taze Barbunya
- 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Havuç
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber
- 3-4 Diş Sarımsak
- Yarım Çay Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Limon
- 1 Tatlı Kaşığı Silme TUZO

 

Hazırlanışı ;

Barbunyaları kabuklarından ayırıp yıkayın. Tencerede üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek 15 dk haşlayın. Haştandıktan sonra beliren siyah suyu süzüp, barbunyaları bir kenara alın. Zeytinyağında , ince ince doğradığınız soğanları, sarımsakları ve ince bir dilim limonu ile birlikte kavurun.

Soğanlar hafif sararınca üzerine havuçları ilave edip 3-4 dakika daha birlikte kavurun. Limonun acımaması için bu işlemden sonra çıkarıp atabilirsiniz. Sonra küp şeklinde doğradığımız patatesi ve biberleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra kaşıkla karıştırarak kavurduktan sonra içine küp şeklindeki domatesleri ve barbunyayı ekleyin. Toz şekeri ve TUZO'yu da ilave ettikten sonra bir miktar sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun...

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Aç tuzuyla tuz kararıyla "
Anlamı ; Her şey olması gereken yerde, gerektiği kadar bulunmalıdır.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi

Kız ; Püren
Erkek ; Efe

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım