Sultan Menüsü 9.Gün Yemek Tarifi Yoğurtlu Ev Yapımı Kıymalı Pide

Sultan Menüsü 9.Gün Yemek Tarifi Yoğurtlu Ev Yapımı Kıymalı Pide

SULTAN MENÜSÜ 9.GÜN YEMEK TARİFİ YOĞURTLU EV YAPIMI KIYMALI PİDE

 

 Malzemeleri:

- 2 su bardağı ılık su

- 4 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 paket instant maya

- 1 tatlı kaşığı TUZO


Kıymalı pide iç harcı malzemeleri:

- Yarım kg kıyma

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı dolmalık biber

- 1 adet domates

- Yarım demet maydanoz

- 1 diş sarımsak

- Karabiber ve pul biber

- 1 çorba kaşığı domates salçası

- TUZO

Hazırlanışı ;

Hamur mayalamak için büyük bir kap içine ılık su, instant maya, toz şeker ve TUZO koyup karıştırın. 10 dk beklemeye alın. Karışımın içine yavaşça un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Kıvamını alan hamurun üstünü bir sofra bezi veya temiz bir havlu ile kapatı 1 saat kadar mayalanması için bekletin.

Kıymalı pidenin içi için; Maydanoz , sarımsak, kırmızı biber, domates yeşil biber ve kuru soğanı robotta çekin. Genişçe bir kap içerisinde robottan çektiğiniz malzemeleri kıyma ve baharatlarla birlikte yoğurun. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alarak oval bir şekilde açın. Açtığınız hamurun içine 1 çorba kaşığı kadar içi harcı koyarak kayın. Hamur kenarlarını içi doğru  bastırarak kapatın. Şekil verilen pideleri yağlı kağıt hamur pembe ve sert olana kadar yerleştirin.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırın içerisinde hamur pembe ve sert olana kadar pişirin. Pideler piştikten sonra tereyağ sürerek servis edin.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ;
 " Tuz ekmek düşmanı "

Anlamı ; Yemek yediği sofraya ihanet eden, saygısızlıkta bulunan kimselere söylenen bir söz.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi

Kız;
Duru
Erkek ; Toprak

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım