23. Gün Sultan Menüsü Dalyan Köfte

23. Gün Sultan Menüsü Dalyan Köfte

23. Gün Sultan Menüsü Dalyan Köfte

Malzemeler;

- Yarım Kg Dana Kıyma
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 çay Bardağı Galeta Unu
- 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharatı
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 250 Gr. Garnitür
- 100 Gr. Kaşar Peynir

Sosu İçin ;

- 3 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Fesleğen
- 1 Çay Kaşığı TUZOTUZ
- Yarım Bardak Su

Hazırlanışı ;

Uygun bir kaba kıymayı, soğanı, galeta ununu, köfte baharatını, pul biberi, karabiberi, tuzu ve yumurtayı ekleyip elimizi ıslatarak yoğurun. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz tezgaha alın ve elinizle yuvarlayarak açın. İçerisine garnitürü ve kaşar peynirini ekleyip yayın. Rulo şeklinde sarıp borcama yerleştirin. Üzerine biraz tereyağı sürüp 180 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Domates sosu için, tencerede tereyağını eritin. Üzerine domatesi, salçayı, tuzu, pulbiberi ve unu ekleyip karıştırın. Ardından domatesi, fesleğeni ve yarım bardak suyu da ekleyip 5 dk pişirin. Pişen köftenin üzerine biraz tereyağı sürüp dilimleyin. Servis ederken üzerine domates sosunu döküp sunumumuzu güzelleştirin.

 

Afiyet Olsun....

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin "

Anlamı; Temelinde eksik ya da kötü olan bir şey, küçük çorbalarla kurtarılıp düzeltilemez.


Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;

Kız ; Ein
Erkek ; Emre


#yemektarifi #yemektarifleri #TUZO #TUZ #TUZOTUZ #köftetarfi#dalyanköfte #iftaryemekleri #ramazanhoşgeldin

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım