25. Gün Sultan Menüsü İslim Kebabı

25. Gün Sultan Menüsü İslim Kebabı

 25. Gün Sultan Menüsü İslim Kebabı

 

- 4 Adet Uzun Patlıcan
- 400 Gr. Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 3-4 Dilim Ekmek İçi
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Yumurta
- Kızartmak için Sıvı Yağ
- 2 Adet Dolma Biber
- 2 Adet Domates
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- Yaklaşık 2 Su Bardağı Sıcak Su
- TUZOTUZ
- Kürdan

 

Hazırlanışı ;

Patlıcanları çizgili soyun ve şerit şeklinde uzun uzun kesin. Tuzlu suda 15-20 dk beklettikten sonra yıkayıp kurulayıp kızartın. Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin, maydanozu ince ince doğrayın,kıyma,ufalanmış ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyerek köftenizi yoğurun. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın 2 adet patlıcan olarak artı şeklinde koyun ve ortasına köfte koyun. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi kapatın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile dağılmayacak şeklide tutturun. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda karıştırın ve patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine karışımı dökün. 185 derece fırında domaeslerin üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet Olsun...

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Kadın tuz der, erkek cız der "
Anlamı ; Karısı herhangi bi şey isteyince, ihtiyaçları karşılayamayan kocanın yaşadığı sıkıntı.

 

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
Kız; Esen
Erkek ; Utku


#islimkebabı #kebaptarifi #yemektarifi #patlıcanlıyemekler #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #hoşgeldinramazan

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım