27. Gün Sultan Menüsü Fırında Kıymalı Makarna

27. Gün Sultan Menüsü Fırında Kıymalı Makarna

  27. Gün Sultan Menüsü Fırında Kıymalı Makarna  

Malzemeler;

- 1 Paket Fırın
- Makarna
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Beyaz Peynir
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
TUZOTUZ
- 1 Paket Beşamel
- Sos

Kıymalı Harç İçin; 

- 300 Gr. Kıyma
- 2 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Adet Orta Boy Domates
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Su Bardağı Su
- Karabiber
TUZOTUZ

Hazırlanışı;

Fırın makarnayı bol su ve 1 tutam tuz ile 5 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve bir miktar makarna suyundan kenara ayırın. Kıymalı harç için soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.  Domatesleri rendeleyin soğanı ve sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Salçayı ve domatesleri ekleyip 1 dakika daha kavurun. Makarnanın haşlama suyundan bir miktar ekleyip karıştırarak suyu çektirin. Suyunu çeken harcın tuzunu biberini ekleyip ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna , Beşamel sos ve beyaz peyniri karıştırın. Makarnanın yarısını pişirme kabınıza boşaltıp yayın. Kıymalı harcı makarnanın üzerine yayın. Makarnanın kalan yarısını da kıymalı harcın üzerine yayın. Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini serpip 200 derece önceden ısıtılmış fırından üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Günün Tuzlu Deyimi ; " Tuz devesi gibi köpürmek "
Anlamı ; Sinirlenmek, hiddetlenmek.

Bugün Doğan Bebeklere İsim Önerisi ;
 
Kız; Dide
Erkek; Rüzgar

#fırındakıymalımakarna #kıymalımakarna #makarna #TUZ #TUZO #TUZOTUZ #iftaryemekleri #hoşgeldinramazan

 

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım