28. Gün Sultan Menüsü İzmir Köfte

28. Gün Sultan Menüsü İzmir Köfte

28. Gün Sultan Menüsü İzmir Köfte

 

Malzemeler;

- 500 Gram Az Yağlı Köftelik Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Yumurta
- Yarım Demet Maydanoz
- 4-5 Dilim Bayat Ekmek İçi
- 4 Adet Domates
- 4 Adet Patates
- 3 Adet Çarliston Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Biber ve Domates Salçası Karışık
- Kızartma için Sıvı Yağ
- Kırmızı Pul Biber
- Kekik
-
TUZOTUZ

 

Hazırlanışı ;

 

Ekmeğin içini ve soğanı rondo dan geçirin. Yumurtayı, ince ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğurun. Her bir köfteye ince uzun şekil vererek bir kaba yerleştirin. Patatesleri soyup, köftelerin uzunluğunda ince ince kesin. Sıvı yağı iyice kızdırıp önce patatesleri, ardından da köfteleri azıcık kızartın. Tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralayın. Köftelerden sonra kızartma yağından bir kepçe kadar sos tencerenize alın, salçayı da ekleyip iyice karıştırın. Arkasından rendelediğiniz 3 adet domatesi ve sarımsakları ekleyip 10 dakika pişirin. Kekik ve tuzu da ekledikten birkaç dakika sonra altını kapatın. Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin hepsine değecek şekilde dökün. Üzerini domates ve biberlerle süsleyin. Fırına koymadan önce yemeğinizin üzerine değmeden 1 çay bardağı sıcak su koyun, önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet Olsun...

 

Günün Tuzlu Deyimi ; " Yaraya Tuz Basmak "
Anlamı ; Zaten acısı, derdin olan kimsenin acısını artıracak şekilde davranmak, söz söylemek.

 

Bugün Doğacak Bebeklere isim Önerisi ;

Kız; Piraye
Erkek ; Can

 

8 10
Takipte Kalın
FacebookTwitterinstagrampinterestTumblrGoogle +
Merkez
Kızılırmak Caddesi No:4/2 Bakanlıklar/ANKARA
Fabrika
Kuşça Mahallesi Cihanbeyli Küme Evleri No:76 Cihanbeyli/KONYA
Ankara Web Tasarım